24 Şubat 2008 Pazar

Figür çalışmaları...



Üstteki pasta: Müjgan annenin doğumgünü unutulur, ertesi gün hatırlanır, alelacele bir pasta alınır, yarımsaat içinde de bu figürler yapılıp üzerine konur. Alttaki pasta: başarısız bir pasta, bir sürü vakit kaybı, kalan on dakikada yapılan bir gönül alma pastası...
Posted by Picasa

Bir nişan ve iki doğumgünü...







Kuzenim nişan pastamı yapar mısın diye sorduğunda önce bir tereddüt ettim. Yapabilir miyim acaba diye. Sonra birden cesaretlendim ve evet dedim. Neden olmasın hem benim için de bir tecrübe olur diye düşündüm. En kötü ihtimalle yapamam ve Hilal'e bir pasta yaptırırım, canı sağolsun... O arada Meltem(hem komşum hem de çok yakın arkadaşımdır kendisi) de benden bir doğumgünü pastası istemesin mi? Ona da evet dedim... Eşinin kardeşine bir superman pastası... Sonuç olarak 3 günlük bir koşuşturmanın ardından ortaya yukarıdakiler çıktı... Umarım herkes gerçekten çok beğenmiştir. Bu arada Cumartesi günü nişandan döndükten sonra Dilek'in kuzeni için yeni bir pastaya giriştim. Kuzenime mutluluklar, doğumgünü çocuklarına da mutlu mutlu seneler diliyorum....

Pastaların içerikleriyse şöyle; nişan pastası alt kat muzlu, orta kat frambuazlı, en üst kat vişneli. Superman çikolata-vişne, arabalı frambuaz.
Posted by Picasa

18 Şubat 2008 Pazartesi

Köpek Kurabiyeler...


Bunlar da doğumgünü içi yaptığım köpek kurabiyeler. Piştikten sonra fotoğraf çekmeyi unutmuşum maalesef... Biraz yayılmışlardı ama kötü de olmamıştı. Tarifi Ufuk Mutfakta'dan aldım.
Posted by Picasa

Oğlumun Doğumgünleri!!!











































Bu resimler anneanneler ve babaannelerle 5 Şubat'ta kutladığımız doğumgününden...
Bakar mısınız pastasının üzerindeki kremayı nasıl da iştahla yiyor...
Çok az zamanım olduğu için hazır kakaolu kek kullandım. İçinin kremasını da creme ole ve frambuaz taneleriyle hazırladım. Dışını kuvertür çikolata ve kremayı çırpıp kapladım. Herkes çok beğendi...
























Bu da Ege'nin arkadaşları ve kuzenleri ile birlikte kutladığı ikinci doğumgünü. Ege için tam bir sürpriz oldu. Sabahtan anneannesindeydi ve geldiğinde herkesi görünce çok şaşırdı. Pastayı gördüğü andaki yüz ifadesini görmeniz gerek... En sevdiği kahraman Pingu ve arkadaşları... İlk doğumgününde pastayı elleriyle yiyen çocuk uzunca bir süre hayranlıkla pastasını seyretti.






Posted by Picasa

Bu Sefer Olacak!!!

Daha önceki blog denememden sonra umuyorum bunu devam ettirebilirim:) Herşeyden çok çabuk sıkılan ben inşallah bundan da sıkılmam.

Bugünlerde yeniden bir heyecan yaşıyorum. Pasta yapıyorum! Yeni malzemeler alıyorum, yeni şeyler öğreniyorum vs... Her zaman pasta yapmayı çok sevdim ama bu pastalar farklı... Şeker hamuru kaplı pastalar bunlar. Rengarenk ve eğlenceli.... Bakalım nasıl olacak?

İşte İlk Pastam!




Posted by PicasaOğlumun 2. yaşgünü ve benim ilk pastam! Çok heyecanladım gerçekten bunun için. Eşimin de yardımlarıyla üstesinden geldik. Kardanadam onun eseri bu arada. Aslında gelincik tarlası Ebru Hanım'a sipariş verecektim ama fuara gideceği için yapamayacığını söyledi. Ben de pastayı kendim yapmaya karar verdim. Malzemeleri aldım ve yaptım. Ta-taaamm!!!
Bu arada pastamız çikolatalı ve vişneliydi. Kendim yaptım diye demiyorum ama çok lezzetliydi.